Thierry kom je buiten spelen…

Laatst zag ik voor het eerst sinds lang weer het NOS- journaal, en het ging over het baggeren tussen vasteland en Ameland om de vaarweg open te houden. En plots voelde ik: eureka! Forumland op Ameland! Alleen maar voordelen: de helft van de naamborden is al goed, als we niet meer baggeren hebben ze gelijk de zo felbegeerde afgesloten grens, tractoren van mogelijk protesterende Amelandse inlanders kunnen onze snelwegen niet meer bereiken. Er komt natuurlijk een evacuatieplan en eersteklas opvang en begeleiding voor vluchtelingen uit Ameland. Dat spreekt vanzelf. En compensatie ook, uiteraard. Fijne bijkomstigheid: we hoeven niet, tijdens het boodschappen doen of zo, op te botsen tegen in het gelid lopende Renaissanceschoolleerlingen. Maak er een republiekje van, of een koninkrijk voor mijn part.
Er ligt ook al een voorzet voor een volkslied: Thierry, Thierry, Thierry kom je buiten spelen? Thierry, sla voor ons de maat. Heb je nog gedachten om te delen? Het geeft niet dat het nergens op slaat. Op de wijs van het succesnummer van Bonnie St. Claire. Aan de tekst moet nog geschaafd, maar het basisidee ligt er. Nu doorpakken.